Monique Laurenssen

In de afgelopen jaren heb ik vele levensverhalen mogen horen en volgen van de gasten van Detox & Reload. Door me in te leven kan ik ze adviseren en inspireren op gebied van life-style en persoonlijke ontwikkeling.

Maar waar komt deze levensmissie vandaan, waarom wil ik zo graag geluk doorgeven, mensen verbinden en op een luchtige manier en met een vleugje humor inspireren en motiveren?

Afgelopen jaar heb ik me op verschillende manieren verdiept in mezelf want mijn motto is:
“You have to practice what you preach” ik wil namelijk zelf niet naar een tandarts met rotte tanden.

Ik ben met verschillende experts teruggegaan naar mijn geboorte en kindertijd waar het allemaal begon.

Als kind had ik maar 1 doel in mijn leven en dat was mijn moeder gelukkig maken. Ze is manisch depressief en kon zich dagen/weken soms maanden afzonderen, ze was intens verdrietig en huilde dagen en nachten lang.
Als ze niet depressief was, was ze de leukste moeder van de wereld. Ik was altijd bang voor de omslag, maar leerde mijn eerste lessen mindfulness en genieten van het moment.
Mijn lieve vader en oma overspoelden me met liefde en namen de opvoeding van mij op zich.

Foto: Links met mijn moeder rechts mijn vader en overgrootoma ze werd 101 en ik schijn op haar te lijken 🙂 onder met mijn heldin mijn oma

Mijn ontdekkingsreis naar mindset was begonnen, hoe zou je “het knopje om kunnen zetten”? Ik ontdekte op vrij vroege leeftijd dat je alles ook positief kan bekijken en ben daar inmiddels expert in.

Afgelopen winter was ik in de leer bij Jan Geurts, ik vond zijn boeken fantastisch en ik wilde me verdiepen in dzogchen-meditatie. Ook zijn heldere visie op het ontstaan van het ego spreekt mij ontzettend aan. Ik kreeg als kind de negatieve overtuiging: Ik word niet gezien (door mijn moeder)

Als kind besloot ik dat ik dan maar overal het beste in moest zijn want dan zou ze me wel zien. Hard werken was dat maar in combinatie met mijn positieve mindset lukte alles wat ik me voor had genomen.

Toen ik een beroepskeuze ging maken ben ik de sociaal pedagogische richting ingegaan ik vond mensen intrigerend en wilde de wereld verbeteren. Naast het werken met verstandelijk beperkten, kinderen en professionals was mijn grote uitlaatklep sporten en dansen, ik was vaak in de sportschool te vinden op de mountainbike.

Ook was ik een dierenvriend en besloot op jonge leeftijd om ze niet te eten.

Hier ontstond mijn interesse naar voeding en toen ik 12 kocht ik mijn eerste boek over ontgiften en toen ik intensiever ging trainen ging ik me verdiepen in voeding om te herstellen en je goed te voelen. En als je je doel hebt bereikt gebeurd er iets.

Ik brak mijn rug en kwam in het ziekenhuis.

Omdat ik zoveel spieren had ben ik niet verlamt geraakt ik heb namelijk nog een aantal dagen met een instabiele breuk rond “gelopen”

Ik voelde me zo dankbaar toen ik vrij snel na de operatie kon gaan revalideren.

Er werd heel goed voor me gezorgd en ik moest kalm aan doen, dus kwam 10 kilo aan.

Ik mocht ervaren hoe het is als je niet lekker in je vel zit. “Knopje om” en naar de gym ging ik en was er niet meer weg te slaan.

Ik voelde me zo goed en blij na een spinning les en besefte me dit wil ik ook, dit fijne gevoel doorgeven, de kracht van een gezond lichaam is waanzinnig (kleine crusch op de sportleraar hielp ook)

Ik volgde de fitness opleidingen bij de Aalo en maakte van mijn hobby mijn beroep en stapte 20 jaar geleden de fitness branche in. Dit werk was ook prima te combineren met mijn andere passie reizen en ging in 2007 naar London om te verdiepen in yoga, pilates en personal training. Zo reisde ik een tijdje de wereld rond als trainer op een cruise/jacht.

In 2008 ben ik in Amsterdam gaan wonen en heb verschillende voedingsopleidingen gevold. Ik kwam weer in de sportschool terecht en kreeg de kans om een voedingspraktijk te openen. Dit combineerde ik met mijn bootcampclub en het geven van groepslessen. Ook organiseerde ik met een vriendin weekenden met sport en kookworkshops in Nederland.

Tot 7 jaar geleden de cirkel rond was en ik samen met Corina Detox & Reload op Ibiza begon. Al mijn passies kwamen hier bij elkaar en we zagen dat onze gasten ontzettende mooie stappen maakten tijdens en na de retreats.

Trouw maak ik ik zelf regelmatig een moodboard om te visualiseren wat ik wil realiseren. Deze materie vind ik ook ontzettend interessant. Rond mijn twintigste jaar kwam ik op een lezing van Roy Martina en vond het geweldig om te horen dat hij zich ook had verdiept in de kracht van positief denken en de resultaten van zijn onderzoeken waren verbluffend.

Tof dat ik hem laatst “toevallig” tegenkwam en een superleuk gesprek met hem had en hem  over mijn ervaringen  met kwantum fysica.

Met veel dankbaarheid kijk ik terug op de afgelopen 42 jaar van mijn leven.

Tijd voor een nieuw Detox & Reload seizoen met nieuwe inspiratie.

2019 word super met Events, retreats en persoonlijke programma’s . Let’s go for it!

 

 

Author description

Monique

About the author:Monique is eigenaresse van Detox & Reload holidays, ze is bijna 20 jaar werkzaam geweest in de fitness branche als personal trainer, groepslesdocent en voedingscoach, ze heeft een grote passie voor yoga, meditatie en Ibiza en wil wil je samen met haar team inspireren naar een gezonde levensstijl.

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields